Si Ho üzente 14 éve

Évi, a vízből nem jutunk hozzá a megfelelő baktérium flórához. A mérgező dsztillált víz kacsa, ugyanis nincs, ami mérgező legyen benne...
A jó baktériumokat már az első napokon megkapjuk a környezetünkből, édesanyánktól. Ez után ezek fejlődnek tovább bennünk.
A víz inkább a rossz bacikért felelős sajnos :-(

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Voltaképp ha a megfelelő mennyiségű ásványi anyagot tartalmazza az étrendünk, akkor a frissen forralt desztvíz nem hiba.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A "Böjt csodája" c. könyvben azt olvastam, hogy igyunk desztillált vizet, de sokan azt mondják, hogy a desztillált víz mérgező (talán mert nincsenek meg benne a létfontosságú jótékony baktériumok).
Lehet, hogy buta kérdés, de a forralás nem öli meg ezeket a létfontosságú baktériumokat?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A "Böjt csodája" c. könyvben azt olvastam, hogy igyunk desztillált vizet, de sokan azt mondják, hogy a desztillált víz mérgező (talán mert nincsenek meg benne a létfontosságú jótékony baktériumok).
Lehet, hogy buta kérdés, de a forralás nem öli meg ezeket a létfontosságú baktériumokat?

Válasz

Mátis Éva üzente 14 éve

Egy utolsó kérdés. Mi a véleményed a desztillált vizről?

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

A 30 perc a keménység csökkentéséhez kell.
Ez a hagyományos eljárás. Ha felteszem a vizet főni, akkor valóban csak az áramszámla szab határt a főzés idejének. Mindamellett az embernek döntenie kell...

Válasz

Mátis Éva üzente 14 éve

Való igaz, hogy a vizek szennyezettsége az állatvilágban már látványos
mutációk sorozatát inditotta el, és főleg az ivarszervek károsodása a
legriasztóbb; halak, békák , hüllők fajai irreverzibilis genetikai sérüléseket
szenvedtek eddig is, és még mi várható?
Mégis újra megkérdezem, nem túl sok a 3o perc forralás?

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

A forralás ősi művelet. A vízszűrő a mai megoldás. Nem tudom melyik a jobb, de ösztönösen a jól bevált módszer felé húz a szívem.
Ha filterre öntjük akkor a víz már nem tiszta víz többé, hanem valamely információt és/vagy energiát hordozó közeggé válik.
A tiszta víz mellett ihatunk teát is, de a tiszta víz mindennél értékesebb az ember számára.
Ahhoz, hogy a valamennyire telített oldatot használhatóvá tegye a szervezetünk, energiát használ fel a szűrésre, melyet az emésztésre kellene fordítania.
Nem akartam említeni az előbb, mert nem a riogatás a célom, de a vízszűrők kis hányada tisztítja meg a vizet pl a hormonok szennyezésétől. Abból pedig rengeteg van benne, mióta az antibébi tabletta ilyen széles körben elterjedt.
Ez az egyik oka a párok mostani sterilitási rátájának és a férfiak élnőiesedésének. Ennek számlájára írható még ki tudja hány kapcsolat szexmentes állapota, ill. rengeteg család tönkre menése.
A nő relatív tesztoszteron szintje lecsökken, a férfi nem kapja meg már, amire vágyik. Azt is tapasztalja, hogy legnagyobb rémületére az ő libidója sem a régi. Az új kalandban keres megnyugvást, amely addig tart csak, míg ez a kapcsolat is megszokottá válik.
Ördögi kör ez. Sok nő nem is sejti, hogy mit is tesznek ezek a kedves kis pirulák...
Érdekesség:
Ha a Földön az összes férfi, összes tesztoszteronját a mérlegre tennénk, csak 36 kg lenne. A hormonokból ilyen kevés is elég arra, hogy akkor változást hozzon, amely a kisfiút, a férfitól megkülönbözteti. Ezért tiltották be japánban az összes hormonális fogamzásgátlót. Megpróbálják tőlük megóvni vízkészleteiket...

Válasz

Mátis Éva üzente 14 éve

Harminc percig forralni? Ehhez jó idegekre van szükség! Nem is szólva
a villanyszámláról! Akkor már nem érdemesebb venni egy viz szűrőt?

Válasz

Mátis Éva üzente 14 éve

Kedves SiHing Hou!
Ha már úgyis felforraljuk, nem kellemesebb , ha tealevélre, vagy filterre
öntjük?

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Kedves Évi,
van egy rossz hírem a vizekkel kapcsolatban. Sajnos egyik sem jobb a másiknál. A víz az az elem, amely a leginkább befogadó az összes elem közt. A testben is ez lenne a dolga. A vegyi folyamatoknak teret adva és a testet fizikálisan is hűsítve csendes közegként kellene szolgálnia.
Minél több dolog oldott a vízben, biológiai aktivitása annál inkább csökken, hiszen az oldat egyre telítettebb, így a passzív befogadás már nem annyira hatékony.
Ha tehát ásvány vizet veszünk, annak ásvány tartalma akadályozza a vegyi folyamatokat, illetve azokba be is avatkozik. A csapvíz is rengeteg ásványi anyagot tartalmaz. Nyugodtan palackozhatnánk. Feltüntetve rajta az oldott ásványi sókat, még ásványvíznek is elmenne.
Sajnos a sok szennyezés már az közepesen mély kutakat is elérte, ezért azok vize sem számít vegyileg tisztának már.
Ha valaki nem akar rengeteg pénzt költeni mindenféle víztisztító kütyüre és csodavizekre, annak az édesnemes falmellékit (csapvizet :-)) ajánlom, harminc perc forralás után.
Nagyon szeretném kiemelni, hogy a meleg idő beköszöntével kerülni kell a bármilyen eredetű HIDEG vizet, mert annak fogyasztása aláássa az emésztést és Vér Hiányt, gyenge Lép Qit, ill. a Víz Túláradását okozhatja, ezzel pedig segíti a nyári Hideg-Nedves betegségek támadását.
Ennek tünetei: állandó szomjúság érzet, vagy a szomjúság teljes hiánya, száraz bőr, sápadtság, alvászavar, ideges feszültség, szorongás, félelem, gyengeség, hasmenés, haspuffadás, hányás, emésztetlen étel a székletben, lágy, paszta szerű széklet, gyenge végtagok stb.
A végső konkluzió:
kár sok pénzt költeni drága dolgokra! Jobb a forralt, egyszerű csapvíz biológiailag.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon köszönöm a bejegyzést és a szakszerű hozzászólást is.
Kedves SiHing Hou!
Ha tudnál valamit mondani a szénsavas ásványvizekről is (mondjuk szembeállítva a csapvízzel), annak nagyon örülnék.

Válasz

Si Ho üzente 14 éve

Itt egy fontos megjegyzésem van:
a szója valóban sok fitoösztrogént (növényi ösztrogént) tartalmaz. Felhasználása tehát ennek megfelelő kell legyen!!!!
Élet meghosszabbító hatását a taoista mesterek régen felismerték, de önmagában ill. nyersen, speciális feldolgozás nélkül sohasem fogyasztották. A Hideg hatást erős fűszerezéssel is ellensúlyozni kell. Ilyen fűszerek a gyömbér, fokhagyma, hagyma félék, erős paprika, fahéj, vanília, kardamom, ötfűszer keverék, stb..
A speciális eljáráson átesett és kellően fűszerezett tofu, ill. szójaszósz nem veszélyes, sőt! Az élet meghosszabításában és a menopauza tüneteinek enyhítésében, a női szépség megőrzésében is jelentős a szerepe. Nagy segítséget jelenthet még a Vese Yin hiány esetében is, mindkét nemnél !!!
Viszont az ösztrogén hatás a szója protein esetében is megvan. Testépítő férfiak vették észre, hogy kellemes kis cicijük nő tőle, amelyet ledolgozni nagy kihívás volt. Hamar leálltak vele :-))
A kóla esetében valóban van savas hatás, ám éppen ezért egy nagyon kiadós étkezés után egy 250ml kóla segíthet az étel emésztésében. Természetesen csak felnőttek esetében, mert a gyerekek koffeinnel való mérgezése nagy bűntett!!! A kóla valóban veszélyes szer, de igazi veszélyességéről és arról, hogy az emberi szervezet számára mit okozhat visszafogott fogyasztása, még semmilyen TUDOMÁNYOS mű nem készült.
A kólát azért valóban csak nagyon mértékkel lehet fogyasztásra ajánlani, különös tekintettel hatalmas cukor, vagy édesítőszer tartalmára, ill. szintetikus koffeinje miatt. Több a kára, mint a haszna, de Étel Pangás esetén, ha nincs jobb kéznél, még jó szolgálatot tehet.
Az agyvérzés és hűdés, külsőleg nagyon hasonló tüneteket produkálhat! Valóban ne kíséreljük meg a házilagos gyógyítást, hiszen két különböző betegségről van szó! Bár mindkét esetben magasra Törő Máj Yang esetével állunk szemben, az egyiknél Vér Halmazok, vagy Hiányos Vér Qi, a másiknál A Lép Hiányos Qije is a háttérben van. Gyógyításuk különböző még nyugaton is.
Mindenkinek nagyon szép napot! Erőt, egészséget kívánok!
SiHing Hou

Válasz